Ghidul practic de gonioscopie editat de SRG va fi distribuit participantilor in mapa de Congres.

Acest ghid s-a nascut in egala masura dintr-o dorinta si o necesitate. Prima a fost aceea de a continua o traditie – traditia de a oferi tuturor participantilor la congresul anual al Societatii Romane de Glaucom o carte utila si practica cititorului interesat de gonioscopie. Nu in ultimul rand, a existat necesitatea acestui ghid care imbina echilibrat notiunile teoretice cu cele practice, nascute din activitatea profesionala zilnica a autorilor.

Volumul este rezultatul efortului conjugat al mai multor colaboratori si, desi stilul si abordarea fi ecarui capitol sunt particulare fi ecarui autor, cartea are unitate si armonie, este usor de parcurs si placuta privirii.

Pentru ca viata se desfasoara intr-un ritm din ce in ce mai alert, iar timpul se comprima, tehnica ne ia prin surprindere tot mai des cu lansari spectaculoase.

In acest context, Societatea Romana de Glaucom lanseaza un ciclu nou de ghiduri, care sa ofere cunostinte clare si temeinice, teoretice si practice, membrilor sai si tuturor oftalmologilor, nu doar celor cu preocupari in sfera glaucomului.

In speranta ca si acest volum va fi primit cu interes si apreciere de catre dumneavoastra, cititorii, Societatea Romana de Glaucom va ofera cu bucurie si gratitudine, cu ocazia celei de-a X-a editii a Congresului Societatii Romane de Glaucom, Ghidul de Gonioscopie.

Conf. Dr. Alina Popa Cherecheanu